9. Update: Covid-19 en Liset

Gepubliceerd op 24 juli 2020 om 14:42

Lieve, lieve allemaal...

Dat is een hele poos geleden! Om precies te zijn bijna vier maanden. Vier maanden van stilte op mijn website. Vier maanden van Corona in deze wereld, en dus ook in ons land. Een hele belangrijke vraag die ik graag aan jullie wil stellen; hoe gaat het met jullie? En hoe gaat het met JOU?  Please laat een reactie met je antwoord achter onder deze tekst. Ik wil het namelijk heel erg graag weten...

Hoe gaat het hier? Dat is een logische vraag nadat ik vier maanden stil ben geweest. Het gaat een beetje op en af. Eigenlijk vanaf het begin al. Het Corona virus heeft uiteraard een enorme impact op iedereen. Eigenlijk al een week voordat bekend werd dat de eerste Nederlander (Tilburger) besmet raakte met het virus werden hier in huis al de eerste voorzorgsmaatregelen getroffen. Alsof ik al aanvoelde dat dit serieus ging worden. De kinderen bleven thuis van school en Paul ging thuis werken. Er waren al geruchten dat COVID-19 hier in Tilburg was gesignaleerd. We wilde even aankijken wat er over gezegd ging worden in het nieuws en geen enkel risico nemen. Een week later werd COVID-19 groot nieuws in Nederland en kwamen de eerste zieken op de IC terecht. En de rest van het verhaal is jullie (helaas) ook bekend. Hier in Tilburg zaten we in het rode gebied. De meeste besmettingen waren in het begin hier te vinden. Vanaf dat moment ging ik de deur niet meer uit. Boodschappen werden online gedaan, vriendinnen zag ik niet meer, hobby's vielen stil en iedereen was thuis. En dan is je leven ineens heel erg anders. Normaal ben ik elke dag alleen thuis. En nu was het ineens elke dag druk. De hele dag waren er 3 mensen om me heen. Dat was wennen. Ook voor hun. De kinderen konden geen vrienden zien, geen voetballen, geen paardrijden etc. Paul kwam niet meer in Veghel op zijn werk, kon zijn ouders in Eindhoven niet meer zien. Afspraken in het ziekenhuis werden geannuleerd. Dit is weken prima gegaan. Iedereen begon na een week of drie wat te wennen. En het feit dat heel Nederland in dezelfde situatie zat maakte de situatie wat makkelijker te verteren. Als hart- en nierpatiënt val ik uiteraard in de risicogroep. Dus voorzichtigheid was (is) geboden. 

Nu zijn we vier maanden verder. Corona is ondertussen voor ons een "nieuw normaal" geworden, zoals dat in de media zo mooi verwoord word. 1,5 meter afstand en mondkapjes horen er vandaag de dag bij. Mensen vragen me of ik weer mijn normale leven heb kunnen oppakken... Hoe dan? Corona is er nog steeds. Dus nee helaas nog niet. Ik moet voorzichtig blijven. Ik dank mijn lieve vrienden die me regelmatig een lief appje sturen. Ik dank mijn ouders die ook voorzichtiger zijn omdat ze rekening met mij willen houden. Ik zie hun gelukkig wel weer op ruim 1,5 meter afstand en buiten. Ik dank mijn lieve zoon die (tijdelijk) bij zijn vader is ingetrokken omdat hij hier niet met zijn vrienden kon doen wat hij wilde doen. Ik dank mijn lieve dochter die zo voorzichtig is met contacten en haar liefde voor haar paarden gelukkig kan voortzetten door de fijne verzorgpaarden die ze nu heeft. Ik mis grote groepen mensen. Maar het kan voor mij nu gewoon even niet. En dat vind ik zeker niet leuk maar ik accepteer het. Het is niet anders. Het is zoals het is.

 En ik weet dat met mij er nog heel veel andere chronisch zieke mensen zijn die met hetzelfde probleem zitten. En dat geeft me kracht. Het kost gewoon een lang adempauze momenteel. En dat vind ik de ene dag makkelijker dan de andere dag. Ik lees elke dag even het nieuws maar ik kan het gelukkig wel weer naast me neerleggen, waar ik in het begin meer moeite mee had. Ik had (zoals ik ook geschreven had) het gevoel dat mensen niet op mijn verhaal zaten te wachten in deze crisis tijd. Gevoelsmatig is Corona nu bij iedereen zo bekend geworden dat er weer ruimte komt voor andere dingen en andere interesses. Daarom denk ik dat er ook weer ruimte is voor mijn verhalen. Wat denken jullie? Zitten jullie weer te wachten op een vervolg van mijn verhalen? Of zeggen jullie "wacht nog maar even?" 
Let me know!

 

"Laten we het heden op een zo'n goed mogelijke manier leven, zonder het verleden daarbij te vergeten.."

Alvast een heel fijn weekend gewenst!

Liefs Liset♥


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Corry
3 jaar geleden

Hoi lieverd , gelukkig heb jij je ook goed door de tijd heen geslaan . Ik zit in het zelfde schuitje kom alleen met mijn hond nog buiten en 1x in de week doe ik de boodschappen , ik heb thuis een risico geval , mijn man heeft copd 3 dus valt ook onder de risico en moeten we oppassen , maar voor mij mag je door gaan met je verhaal kan ik ff weer iets anders doen 😁 we moeten gewoon nog ff volhouden 😘😘😘

Frederieke
3 jaar geleden

Mooi geschreven weer, bikkel! Blij dat je weer schrijft enne, ik zeg: blijf schrijf! 😘

Vera
3 jaar geleden

Lieve Liset,
Wat ben jij een kanjer en ik heb respect voor hoe dapper jij je er steeds weer doorheen slaat, ook in deze coronatijd. Ik mis je tijdens onze prestige repetities en ik zou t super interessant vinden om je verhalen weer te kunnen lezen op deze website, ik zeg zeker doen! Met mij gaat het goed, ik val niet in een risicogroep maar probeer wel mezelf nog steeds aan de basis regels te houden, zo jammer dat veel mensen dat inmiddels niet meer doen... Hou je taai en hopelijk tot snel, dikke (virtuele) knuffel van mij!

Dorien
3 jaar geleden

Zekers weer gaan schrijven als jij daar weer de ruimte voor voelt!!
De 2mnd dat bijna alles stil heeft gelegen heeft me heel goed gedaan, nu de zomervakantie in volle gang is probeer ik de rust van toen weer een beetje op te pakken. En ondanks dat ik niet in de risicogroep val, ben ik blij dat ik maar alleen ben. Dat geeft me de ruimte om toch dingen volledig corona proef te ondernemen. Ik ga veel wandelen, en wat ik met andere onderneem is vooral 1 op 1 buiten. Maar ook dat doe ik maar summier. Ik vind het veel te belangrijk dat buiten dat ik niet ziek wordt ik andere niet per ongeluk ziek maak (lang leven chronische verkoudheid/ hooikoorts en emotie die op mm longen/ keel slaat). Ik kies de dingen uit die goed voelen en voor mij belangrijk zijn en zo kom ik best goed mm tijd door.

Huibert
3 jaar geleden

Hoi Liset,
Het is een gekke tijd nu, maar ik ben blij om te lezen dat jullie je er zo goed mogelijk door heen slaan! Met mij gaat het gelukkig ook redelijk goed. Geen Corona gelukkig! :)
De verhalen die je schrijft zijn en blijven heel mooi geschreven! Als je weer gaat schrijven ga ik ze zeker lezen!

Maike
3 jaar geleden

Hooi! Fijn weer iets van je te lezen! Als jij de ruimte voelt om weer je verhalen te gaan schrijven en met ons te delen, dan ga ik ze zeker weer lezen!!!!!!!
Met mij gaat t redelijk goed. Geen coronaperikelen in ieder geval.... maar blijkbaar is op skivakantie gaan en dan op je hoofd vallen (met helm) niet zo goed voor kwetsbare hersenen..... heb n paar bloedinkjes opgelopen..: opgenomen in het zkh in Innsbruck. Vervoer naar NL liet toen helaas wat langer op zich wachten, vanwege Corona.... gelukkig mocht ik 16 april na zkh opname en klinische revalidatie van 7,5 week weer met mijn jongens knuffelen.....

Harriette janssens
3 jaar geleden

He lieve lyzette, heb al zo vaak aan jou moeten denken hoe het voor jou moet zijn in deze Corona tijd! Fijn weer van je te horen en ik ga ook zeker je verhalen weer lezen!
Met mij gaat het goed, vond/vind het pittig met een vol huis, weinig me time, en zorgen om ouders en schoonouders. Maar wat je zegt, het went. En het is zoals het is. Genieten van alle kleine dingen en positief blijven 😁.

Ingeborg
3 jaar geleden

Wat fijn om weer van je te horen Liset en ja ga rustig door met je gevoelens delen. Dat zal jou ook goed doen. Liefs van mij

ciska
3 jaar geleden

Lieve Lysette. Wat fijn weer een verhaal van jou te lezen. Hier in NZ zijn we erg dankbaar dat door een goed beleid de corona virus niet meer in de community gevonden wordt. Wel nog steeds opgepikt bij mensen in quarantine die uit andere landen binnen komen. Wel heel naar dat wij niet op reis kunnen en onze kids en familie in het buitenland kunnen bezoeken. Maar hopelijk komt dat gauw weer. Graag lees ik jouw verhalen weer. Stay safe Hugs en 😘😘😘

Marian maijen
3 jaar geleden

Hoi liset.heel fijn dat het goed met je gaat.en je er goed doorheen bent gekomen met de corona tyd.vind het fijn om je berichtjes weer te lezen.als je er weer aan toe bent liefs Marian.maijen.

Ghislaine
3 jaar geleden

Lieve Lysette, als het voor jou goed voelt om te schrijven, lees ik weer graag je indrukwekkende persoonlijke verhalen. Hoop je snel weer te zien ❤️

Es Radstaak-Brookman
3 jaar geleden

Lieve Lysette, wat fijn dat jij weer de behoefte voelt om te schrijven. Covid=19 had velen van ons in de greep. Niet eens zozeer dat we het hebben maar ons brein ( iig mijn ) brein was er zo vol van dat alles verder onbelangrijk leek wat natuurlijk niet zo was. Hier so far so good. Mijn man werkt in het onderwijs op een MBO en HBO school en dat was wel omschakelen voor hem en de studenten. Alles gebeurde vanaf de eetkamer tafel. Ook wel humor, dan kwam ik uit mijn werk thuis ( zit in mijn eentje in een klein lab, perfect dus. Soms is er een 2e collega bij maar kunnen we om elkaar heen dansen om de 1,5m afstand te waarborgen )en zwaaide hij naast de laptop naar mij als zijnde een groet. Druk één op één gesprekken online met studenten en die zien en horen natuurlijk alles. ;)
Verder zeer heuglijk nieuws, wij mogen opa & oma worden begin januari 2021! Onze dochter is zwanger, zo enorm bijzonder. Daarbij heb ik de artsen uit mijn boek ervan op de hoogte gesteld en wat zijn ook hun blij. Zo leuk! Mede dankzij hun had ik de mogelijkheid om zwanger te raken ( een twee lukte ons niet meer ) en nu is Marloes zwanger.
Maar om terug te komen op je hamvraag: JA ga alsjeblieft weer schrijven!

Marielle
3 jaar geleden

hey Liset, fijn weer iets van je te lezen. Vooral blijven schrijven😘

Bertine van Roy
3 jaar geleden

Lieve Liset
Fijn om weer iets van je te horen. Blijf schrijven! Je verhalen zijn “muy special”. Ik lees en beleef ze! Hier is het t zelfde. Ook wij zijn zeer voorzichtig. Wens je t allerbeste! Xxx

Han
3 jaar geleden

Gelukkig gaat het hier goed , al valt het niet altijd mee. We passen ons gewoon aan in de hoop op weer betere tijden. Er zijn nog zoveel mensen die het extra moeilijk hebben . We maken er gewoon het beste van! Natuurlijk heel sterkte voor jou en je dierbaren,!
Liefs Han

Jessica bastiaansen
3 jaar geleden

Lieve lisette , wat was en is het toch een rare tijd .wij wandelen heel veel sinds de Corona . Lekker buiten . We letten goed op vooral voor de ouderen en de chronisch zieken . Leuk als je weer gaat schrijven kunnen we dan elke week weer naar uit kijken 😀 fijn weekend lysette 😘